• Pris fra DKK 34.525

  Grønland, Island og Færøerne

Kalender
Fortsæt

Brug for hjælp? Du er velkommen til at kontakte os på  +298 350 520 eller email: info@greengate.fo

 • Top photo by Asger Pjetursson - World of Greenland

kontraster og naturkræfter

Denne tur starter på Grønland hvor man bor i den lille by Ilulissat, som er kendt for Isfjorden. Gletscheren, menneskerne og de enorme isbjerge er en uforglemmelig oplevelse. Derefter besøges Island hvor man bor i den pulserende storby Reykjavík. Islands natur er voldsom med varme kilder og vulkanlandskab. På Færøerne bor man i byen Tórshavn. Her kommer man tæt på den dramatiske natur, fårene, fuglene, farverige bygder, lodrette klippevægge og de nærliggende øer.

 • REJSE: Torsdag fra København og retur tirsdag til København - 13 dage | 12 nætter
 • AFREJSEDAGE 2023:  Juni 15, 22 og 29. Juli 6, 13, 20, og 27. August 3, 10 og 17.
 • FLY FRA: København/Grønland/Island/Færøerne/København (inkl. i pris)


Program: På egen hånd 

TORSDAG: Ankomst til Grønland og se de fantastiske isfjelde.
Afrejse fra København med Air Greenland til Kangerlussuaq. Fra Kangerlussuaq fortsættes med indenrigsfly til Ilulissat. Allerede ved indflyvningen til Ilulissat kan man se den fantastiske is. Transfer fra lufthavnen til overnatningssted.

Efter check ind gå en tur for at se nærmere på de gigantiske isbjerge, der stille og roligt flyder forbi i Diskobugten lige uden for byen. På gåturen ses også de karakteristiske farverige træhuse. Ilulissat har gode restauranter og cafeer, hvor du kan nyde frisk lokal mad - med en utrolig udsigt.
 

FREDAG: Vandretur til en af verdens smukkeste udsigtsposter ud over Isfjorden.
Let vandretur med guide til den tidligere boplads Sermermiut. Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Når man kommer helt ud til Kællingekløften har man en af verdens smukkeste udsigtsposter ud over isen. Efter turen kan man godt gå en længere tur i området, guiden forklarer om dette.

I udkanten af byen kan du se og høre slædehundene. De voksne hunde er lænket, men deres hvalpe løber frit omkring.

Billede: Gåtur til Isfjorden


LØRDAG: Sejltur blandt de mægtige isbjerge i Isfjorden.
Bådtur blandt de mægtige isbjerge i Isfjorden syd for Ilulissat. Årligt strømmer der mere end 46 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade.

Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem, så du kan nyde synet af dem.


SØNDAG: Dag på egen hånd. Ekstra udflugter kan tilkøbes, men skal forudbestilles. For eksempel:

 • Dagstur til Eqi Sermia:
  Den kælvende bræ. Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der brager ud i vandet, er betagende.
 • Slædehundebesøg:
  På denne tur er du inviteret til fodringen af et spand hunde hvor der må ses, føles, røres og ikke mindst høres når op til 20 hunde råber i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.
 • Kajak Experience: 
  Ingen tidligere erfaring er nødvendig, da du vil blive fulgt af en lokal guide der hjælper dig hele vejen. Så giv dig selv plads til at nyde dine unikke omgivelser og indånde den friske brise med et hint af saltvand.

MANDAG: Ankomst til Island. Oplev pulserende Reykjavík.
Check ud fra overnatningssted og transport til lufthavnen. Afrejse med Air Iceland til Reykjavík.

Efter check ind gå en tur i Reykjavík, som er hjemsted for størstedelen af Islands indbyggere og er landets kulturelle centrum. Selve byen er spredt ud, med hastigt voksende forstæder, men byens centrum er et lille område præget af farverige huse, gode butikker og restauranter. 

TIRSDAG: Dag på egen hånd. Ekstra udflugter kan tilkøbes, men skal forudbestilles. For eksempel:

 • Hvalsafari i Nordatlanten:
  Tag del i en fantastisk oplevelse på havet – en spændende tur i en verden af hvaler og havfugle. Forvent at se vågehvaler, hvid-langnæbbede delfiner, marsvin, og de populære pukkelhvaler
 • Islands smukke sydkyst, vandfald og Jökulsárlón Glacier Lagoon:
  På denne tur kørers langs Islands sydkyst med Atlanterhavet på den ene side og frodig landbrugsjord, bjerge, gletsjere på den anden side. Oplev naturlige skatte, blandt andet de ikoniske vandfald Seljalandsfoss og Skógafoss. Tilkøb båd tur (30 min) i Glacier Lagoonen.
 • Blue Lagoon:
  Nyd den fantastiske Blue Lagoon, hvor der skal slappes af i det varme vand. Vandet er rigt på mineraler, som har en helbredende virkning.

ONSDAG:  Den Gyldne Cirkel - Besøg, den aktive Geysir, vandfaldet Gullfoss, og nationalparken Thingvellir.
Afhentning på overnatningssted. Heldagsudflugt, Den Gyldne Cirkel. En udflugt til mange af naturens underværker som Island er kendt for.

Besøg nationalparken Thingvellir, et bemærkelsesværdig historisk og geologisk sted. Den smukke dal, der løber gennem parken, er “mødested” for to af jordens tektoniske plader (Europa/Amerika).

Se det mægtige vandfald Gullfoss, hvor tusindvis af tons iskoldt vand tordner majestætisk ned i en dyb kløft og gå rundt i Geysir-området, hvor boblende varme kilder og gejsere er rigt præsenteret.

Billede: Geysir

TORSDAG: Dag på egen hånd. Ekstra udflugter kan tilkøbes, men skal forudbestilles. For eksempel:

 • Hvalsafari i Nordatlanten:
  Tag del i en fantastisk oplevelse på havet – en spændende tur i en verden af hvaler og havfugle. Forvent at se vågehvaler, hvid-langnæbbede delfiner, marsvin, og de populære pukkelhvaler
 • Islands smukke sydkyst, vandfald og Jökulsárlón Glacier Lagoon:
  På denne tur kørers langs Islands sydkyst med Atlanterhavet på den ene side og frodig landbrugsjord, bjerge, gletsjere på den anden side. Oplev naturlige skatte, blandt andet de ikoniske vandfald Seljalandsfoss og Skógafoss. Tilkøb båd tur (30 min) i Glacier Lagoonen.
 • Blue Lagoon:
  Nyd den fantastiske Blue Lagoon, hvor der skal slappes af i det varme vand. Vandet er rigt på mineraler, som har en helbredende virkning.

FREDAG:  Ankomst til Færøerne. Oplev Tórshavn og den gamle bydel Reyn, fra middelalderen. 
Check ud fra overnatningssted. Afrejse med Atlantic Airways fra Island til Færøerne. Transport til overnatningssted.

Efter check ind kan du gå en tur i gennem Tórshavn. Når man kommer ind i den gamle bydel og vand­rer rundt mellem husene, op­lever man et virvar af stræder og smalle gyder, trapper og klippegrund, der stikker frem, og små sorttjærede huse med hvide vinduer og grønne græs­tage. Denne gamle by er ene­stående, ikke blot på Fær­øerne, men i hele verden.

I Tórshavn finder du også forskellige restauranter og cafeer, hvor du kan spise fremragende mad - nyd lokal fisk og kød. 

LØRDAG:  Storslået sejltur til Vestmannabjergene.
Formiddagen er på egen hånd. Eftermiddagen byder på en sejltur til Vestmannabjergene. Afhentning på overnatningssted. Med bus og guide langs fjeldvejen til bygden Vestmanna hvor bådturen starter. På sejlturen sejles igennem smalle sund, ind i dybe grotter, formet af brændingen igennem millioner af år, og tæt til den over 700 meter høje lodrette klippevæg

På køreturen tilbage til Tórshavn gøres et stop ved vikingebosættelserne i bygden Kvívík.

Til middag om aftenen kan vi foreslå Restaurant Áarstova, som ligger i en gammel fredet bygning midt i Torshavn. Det er et charmerende sted med fritliggende bjælker, små døråbninger og skæve vinkler, det er bare stemning og god mad. Bord skal forudbestilles.

Billede: Vestmannabjergene

SØNDAG: Sandoy og Kirkjubøur
Afhentning på overnatningssted. Heldagstur til den sagnomspundne ø Sandoy, en af de mest uspolerede øer. Sandoy er med sine 112,2km² den femte største ø på Færøerne og her oplever man den traditionelle færøske livsstil.

Besøger blandt andet kirken i en af bygderne, fantastiske udsigtspunkter rundt omkring på øen, små idylliske bygder, historiske steder og bebyggelser, fugleklipper og verdens største postkasse. Øen hedder Sandoy på grund af sine mange rene sandstrande.

Der besøges også det kulturelle center, bygden Kirkjubøur og Ólavskirken fra 1200-tallet.

MANDAG: Dag på egen hånd. Ekstra udflugter kan tilkøbes, men skal forudbestilles. For eksempel:

 • Øen Vágar: 
  Første stop er i den maleriske bygd Bøur for at nyde den bedste udsigt over Tindhólmur og Drangarnir. Fortsæt til Gásadalur, hvor vi går ud til det mest fotograferede vandfald på Færøerne, Múlafossur. På køreturen passerer vi ”Søen over havet”. 

TIRSDAG: Afrejse til København.
Check ud fra overnatningssted og transport til lufthavnen. Afrejse med Atlantic Airways til København.

Hotelovernatning | Priser fra:

DKK 34.525 pr person i dobbelt
Enkelt på forespørgsel

Prisen inkluderer:

 • Fly med afgifter. København/Grønland/Island/Færøerne/København
 • Grønland: Lufthavns transport til og fra overnatningssted. 4 overnatninger på hotel med morgenmad i Ilulissat. Udflugt med guide til Sermermiut og sejltur på Isfjorden
 • Island: 4 overnatninger på hotel med morgenmad i Reykjavík. Heldagstur - Den Gyldne Cirkel.
 • Færøerne: Lufthavns transport til og fra overnatningssted. 4 overnatninger på hotel med morgenmad i Tórshavn. Sejltur til Vestmannabjergene og heldagstur til Sandoy og Kirkjubøur.

Prisen inkluderer ikke:

 • Lufthavns transfer på Island
 • Rejseforsikring

Tilkøb. Pris på forespørgsel:

 • Grønland: Dagstur til Eqi gletsjer, slædehundebesøg eller kajak experience.
 • Island: Lufthavns transfer. Hvalsafari, Islands sydkyst, vandfald og Jökulsárlón Glacier Lagoon / tilkøb båd tur eller besøg i Blue Lagoon
 • Færøerne: Øen Vágar. Se flere udflugter på Færøerne HER...

Bemærk:

 • Individuel rejse på egen hånd. Rejsen kræver almindelig god kondition samt godt udendørstøj.
 • Ved bestilling af rejsen opkræves, pr person, 30% i depositum af pakkerejsens pris til køb af flybilletter
 • Deposita refunderes ikke.
 • Rækkefølgen af udflugterne på Grønland kan variere fra nævnte program.
 • Programmet kan ændres på grund af dårligt vejr, isforhold eller force majeure, som GreenGate Incoming ikke kan holdes ansvarlig for. I sådanne tilfælde har de rejsende selv ansvar for at dække ekstra udgifter forbundet hermed. 
 • Hvis rejsen aflyses på grund af forhold, som flyselskabet ikke kan holdes ansvarlig for, refunderes flybilletter ikke.
 • Se vores generelle bestemmelser HER...

Godt at vide:

 • Tidsforskellen mellem Grønland og Danmark er 4 timer. Grønland er 4 timer bagud i forhold til Danmark. Islandsk tid er Greenwich Mean Time (GMT) hele året. Ved sommertid er Island derfor 2 timer forud i forhold til Grønland
 • At sejle i Grønland kan være en kølig omgang, men smukt! Husk det varme tøj, kamera og kikkert.
 • Isfjorden i Ilulissat blev i 2004 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
 • Pakkerejsen er på egen hånd, men guide er med på udflugterne. Antallet af personer på udflugterne kan variere fra nogle få i Grønland til en stor bus (ca. 50 pers.) på Island og Færøerne.
 • Hotellerne man bor på, er enten 3 eller 4-stjernede inkl. morgenmad.
 • Fra Danmark (København) til Grønland (Kangerlussuaq) flyves med Air Greenland (Airbus Industrie A330-200). Flytid ca. 5 timer. Ind-checket bagage 1x20 kg og håndbagage 1x8 kg.
 • Fra Kangerlussuaq til Ilulissat (indenrigs Grønland) flyves med Air Greenland (De Havilland DHC-8 200-serien). Flytid ca. 45 min. Ind-checket bagage 1x20 kg og håndbagage 1x8 kg.
 • Fra Ilulissat (Grønland) til Reykjavík (Island) flyves med Air Iceland Connect (Bombardier Q200) Flytid ca. 3 timer og 15 min. Ind-checket bagage 1x20 kg og håndbagage 1x6 kg.
 • Fra Keflavík (Island) til Vágar (Færøerne) flyves med Atlantic Airways (Airbus Industrie A320-100 / 200) Flyvetid ca. 1 time og 30 minutter. Ind-checket bagage 1x23 kg og håndbagage 1x8 kg.
 • Fra Vágar (Færøerne) til Danmark (København) flyves med Atlantic Airways (Airbus Industrie A319 eller A320-100 / 200) Flyvetid ca. 2 timer. Ind-checket bagage 1x23 kg og håndbagage 1x8 kg.

  - Bemærk, at der kan forekomme ændringer

Kort:

 

 Billeder fra rejsen:

Billede: Kajak tur i Ilulissat - Grønland

Billede: Piger i Ilulissat - Grønland

Billede: Gullfoss - Island


  
Geysir og Gullfoss på Island.
Video fra en tilfreds kunde, som har været på vores rundrejse -Fantastiske kontraster og naturkræfter-
 

 Billede: Den gamle bydel i Tórshavn - Færøerne

Billede: Bygden Gásadalur - Færøerne

 

 

 

Vi kan også foreslå 


Læs mere