• Pris fra DKK 34.015 pr person i dobbelt

  Grønland fra nord til syd

Kalender
Fortsæt

- LÆS REJSEVEJLEDNINGER TIL FÆRØERNE HER...

 

 

 

 

          
Brug for hjælp? Du er velkommen til at kontakte os på  +298 350 520 eller email: info@greengate.fo

 

 

Grønland fra nord til syd

Storslået rejse fra det nordlige Grønland med Diskobugtens gigantiske isfjelde til det sydlige Grønland med sine smukke fjorde, små bygder og grønne fjelde. På rejsen opleves indlandsisen, vandreture i UNESCO områder, Knud Rasmussen fødehjem, sejlads med kystbåden, Inuit ruiner, hovedstaden Nuuk, viking ruiner, Grønlandsk kultur, bygden Igaliku og meget mere. 

   • REJSE: Afrejse fra København hver torsdag i juni, juli og august - 12 nætter / 13 dage 
   • REJSEDAGE 2022: Første afrejse fra København er 2. juni og sidste afrejsedag er 18. august
   • FLY FRA: Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat og Narsarsuaq-København (inkl. i pris)

Program: På egen hånd | 13 dage

Dag 1 – torsdag: København-Kangerlussuaq-Ilulissat 
Afgang fra København klokken 09.00 med ankomst til Kangerlussuaq lokal tid klokken 09.45. Videre med indenrigsfly nordpå, en flyvning på 45 minutter. Allerede ved indflyvningen kan vi se isfjelde, så langt øjet rækker. Hotel Hvide Falk’s bus holder ved ankomst og kører jer til hotellet for indkvartering.

Efter indkvartering byder programmet på en spændende introduktion til Ilulissat – eller Jakobshavn, som byen hedder på dansk. På en kulturhistorisk byvandring lærer du byen at kende og får stedets spændende historie. Højdepunkterne er den gamle kolonihavn, Zionskirken og Knud Rasmussens Hus, som vi passerer undervejs.

Dag 2 – fredag: Sermermiutvandring samt Isfjordssejlads 
Her til formiddag skal vi på en af verdens smukkeste vandreture ud gennem den smukke Sermermiutdal. Dalen har gennem årtusinder været beboet af eskimostammer, og for enden af dalen ligger den berømte isfjord, der i dag er fredet af UNESCO.

Om aftenen er det tid til et af rundrejsens højdepunkter, nemlig midnatssejlads til isfjorden, hvor vi ser midnatssolens stråler reflektere mod de op til 80 meter højde isfjelde. Der bliver serveret varme drikke ombord, inden turen går tilbage til Ilulissat. Sejlturen varer cirka 2 timer.

Dag 3 – lørdag: Dagen på egen hånd. Det er muligt at tilkøbe ekstra udflugter, for eksempel:

    • Slædehundebesøg. På denne tur er du inviteret til fodringen af et spand hunde hvor der må ses, føles, røres og ikke mindst høres når op til 20 hunde råber i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.
    • Kajak tur. Dag- eller aften sejltur iblandt massive isbjerge i forskellige størrelser og former. Ingen tidligere erfaring er nødvendig, da du vil blive fulgt af en lokal guide der hjælper dig hele vejen. Så giv dig selv plads til at nyde dine unikke omgivelser og indånde den friske brise med et hint af saltvand.
    • Shuttle mellem Ilulissat og Ilimanaq. Et perfekt valg, hvis du vil besøge et lille grønlandsk samfund med dets kulørte huse. Nyd sejlturen og hold øjnene åbne efter hvaler undervejs! Tilkøb i Ilimanaq - kaffemik, frokost eller middag. 
    • Heldagstur til Eqip Sermia - den kælvende bræ.
     Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der brager ud i vandet, er betagende. 
      

@Arctic-Friend (Ilullisat)

Dag 4 – søndag: Ombordstigning på kystbåden - 
Nordlige Grønland
Formiddagen til fri disposition. Efter 3 dage med masser af oplevelser, er det nu tid til at fordøje oplevelserne ombord på kystbåden M/S Sarfaq Ittuk, der sejler klokken 17.00. Herefter begynder den smukke tur ud af bugten, og mellem Ilulissat og Aasiaat er der gode chancer for at se pukkelhvaler lege i havet. Udover hvaler er der et utal af forskellige havfugle at kigge efter. Området har blandt andet en af verdens største ternekolonier. Dagens havnebesøg: Aasiaat klokken 21.30-22.00.

Dag 5 – mandag: Sisimiut, Kangaamiut & Maniitsoq

Skibet fortsætter sydpå og formiddagen kan du tilbringe på dækket med at kigge efter hvaler og nyde det smukke kystlandskab. Skibet har forladt Diskobugten, og landskabet bliver efterhånden mere barskt og stejlt. Ved Sisimiut tårner byens varetegn, Kællingehætten, sig op bag byen og danner en fascinerende baggrund for de smukke grønlandske træhuse, som byen er kendt for. Senere anløber skibet byen Maniitsoq. Turen ind gennem Evighedsfjorden hører til blandt det smukkeste landskabet i Grønland. Båden passerer høje fjelde, og der er et rigt fugleliv med flere fuglefjelde i nærheden. Dagens havnebesøg: Sisimiut (09.00-11.00), Kangaatsiaq (17.30-17.45) og Maniitsoq (21.30-22.00). I perioden 1. juni til 30. august vil der være skibsguide ombord, der løbende fortæller og holder foredrag om Grønland.

@Philip-Holm-Hansen (Sisimiut)

Dag 6 – tirsdag: Nuuk-Paamiut
Skibet er nu syd for polarcirklen og ankommer til Nuuk kl. 07:00, hvor man har et par timer til at se hovedstaden, inden der er afgang kl. 09:00. Dagens havnebesøg: Qeqertarsuatsiaat (16:30-16:45) og Paamiut (23:30-23:59).

Dag 7 – onsdag: Ankomst Qaqortoq (Sydgrønland)
Dette er sidste dag ombord på kystbåden, og vi er nu nået de Sydgrønlandske farvande, der byder på blide og frodige bakkedrag. Det var her, at Erik Den Røde og nordboerne valgte at bosætte sig i år 982.

Anløb Arsuk (13.00-13.15) Kl. 16.00 ankommer skibet Sydgrønlands ‘hovedstad’, Qaqortoq. Her bor du på Siniffik Inn. Byen er Sydgrønlands største med 3.000 indbyggere, og en af Grønlands mest charmerende byer med et rigt kulturliv. Du kan blandt andet gå på opdagelse i byen og studere de forskellige motiver hugget ud i klipperne fra kulturprojektet “Sten og Mennesker” lavet af lokale og nordiske kunstnere.

Dag 8 – torsdag: Byrundtur i Qaqortoq 
Efter morgenmad hos Heidi i Siniffik Inn, er der arrangeret en byrundtur i denne smukke by med dens farverige huse og bakkede veje. Byen har en lang og stolt historie og er i øvrigt i rivende udvikling. Eftermiddagen er på egen hånd.

Dag 9 – fredag: Dag på egen hånd (Qaqortoq) 
Der kan vandres kortere eller længere ture og besøge Sydgrønlands Gymnasiale Uddannelses bygning. I aulaen inde i bygningen, har én af grønlands største kunstnere (Aka Høegh) malet ”opstandelsen” med Grønlands natur og dyr som tema. Meget flot maleri.

Dag 10 – lørdag: Qaqortoq-Igaliku
Morgenmad på Siniffik Inn. Kl. 09.00 bliver du hentet med båd og sejlet til bygden Igaliku (via Itilleq), som af mange betegnes som den smukkeste bygd i Grønland. Turen starter med en 3 km gå tur ad Kongevejen og fra sidste bakke, har vi den smukkeste udsigt over bygden, der er omgivet af grønne marker, farvestrålende huse, og den azurblå fjord. Dette isolerede samfund er hjem for ca. 40 gæstfrie indbyggere. Her oplever du på nærmeste hold, hvordan livet foregår i en grønlandsk bygd. Du overnatter på et Bygdehotel, hvor du har fuld forplejning inkluderet.

Dag 11 – søndag: Igaliku, det gamle bispesæde
Et perfekt sted at slappe af og nyde naturen. Smukt er der i hvert fald. Det er også et af de bedste steder at vandre – kortere eller længere ture. Husk ALTID at give besked, hvis du begiver dig ud på egen hånd. Og igen giv besked ved ankomst!

@Kamilla-Benzon (Igaliku)

Lidt om Igaliku:
De spredte stenhuse ligger på en beskyttet, frodig slette, i bunden af en meget blå fjord. Rundt omkring rager barske og golde fjelde op. Der er en helt speciel stemning og ro i Igaliku, som man først rigtig oplever, når man er der lidt længere end på et dagsbesøg. Igaliku Bygdehotel giver alle muligheden for at opleve stemningen i en grønlandsk bygd. Bygdehotellet er ikke flerstjernet luksus, men det er meget hyggeligt og komfortabelt, og med lækre måltider serveret på vores café i samme bygning, får du en “flerstjernet” oplevelse!

Dag 12 – mandag: Igaliku-Qassiarsuk-Narsarsuaq 
Lige før frokost går du den 4 km lange tur ad ”kongevejen” til Itilleq. Vejen opkaldt efter Kong Frederik 9. besøg tilbage i 1952. Vejen blev lavet i forbindelse med hans besøg. Bagagen bliver kørt i traktor. Der sejles først til Qassiarsuk, som først og fremmest er et fårholdersted, hvor Erik den Røde for over 1000 år siden også slog sig ned og dannede ”Brattahlid”. Rekonstruktionerne viser præcist, hvordan man boede dengang. Sejlturen går videre til Narsarsuaq om eftermiddagen, hvor du bliver indkvarteret på Hotel Narsarsuaq for den sidste nat på denne rejse.

Dag 13 – tirsdag: Narsarsuaq-København 
Det er tid til at sige farvel til Grønland og 13 dejlige dage.

 • Da flyet til København først flyver kl. 15.20 er der tid og mulighed for at tilkøbe en udflugt til den aktive isbræ:
  Vi sejler fra Narsarsuaq til den undersøiske moræne ved Qooroq fjordens udmunding. Her går mange af de store isfjelde på grund, og vi sejler tæt forbi dem for at komme igennem og ind i Qooroq fjorden. Mange af disse isbjerge har de flotteste turkise farver. Inde i Qooroq fjorden nyder vi udsigten, motoren stoppes og vi driver med strømmen. Stilheden er “larmende”, kun afbrudt af de mange isbjerges knasende og bragende lyde, når de roterer og knækker i mindre stykker. Undervejs på turen indsamler vi is, og nyder en drink med den klingende lyd af tusinde år gamle luftbobler som springer i glasset. Varighed: 2-3 timer

Priser fra:

 • DKK 34.015 pr person i dobbelt
 • Enkelt værelse på forespørgsel

Prisen inkluderer:

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat og Narsarsuaq-København inkl lufthavnsafgifter
 • Alle transfers ved ankomst og afrejse
 • 3 nætter i Ilulissat på Hotel Hvide Falk, inkl. morgenmad
 • 3 nætter i dobbeltkahyt på kystbåden fra Ilulissat til Qaqortoq
 • 3 nætter på Siniffik Inn (Qaqortoq), inkl. morgenmad
 • 2 nætter i bygden Igaliku inkl. fuld forplejning
 • 1 nat på Hotel Narsarsuaq, inkl. morgenmad
 • Båd fra Qaqortoq til Igaliku
 • Båd fra Igaliku til Narsarsuaq, via Qassiarsuk
 • Morgenmad alle dage. Undtaget ombord på kystbåden
 • Kulturhistorisk byvandring (Ilulissat)
 • Sermermiutvandring (Ilulissat)
 • Isfjordssejlads (Ilulissat)
 • Byrundtur (Qaqortoq)
 • Guide ombord på skibet til foredrag mm.
 • Obligatorisk udvidet ansvarsrisiko & gebyr rejsegarantifond kr. 100,- per person

Prisen inkluderer ikke:

 • Sygdomsafbestillingsforsikring – 6% af rejsens pris.
 • Rejseforsirking – dækkende under rejsen. Eks. GOUDA SUPER kr. 278,- per person. Dækker bl.a. forsinket fremmøde, hjemtransport og ikke mindst 24 timers alarmvagt hos GOUDA. Skal tegnes i eget hjemland.
 • Måltider ombord på Sarfaq Ittuk (kan KUN købes ombord)
 • Entré til Brattahlid
 • Andre måltider udover det nævnte

Tilkøb: Pris på forespørgsel:

 • Mulighed for at forlænge 1 dag i Kangerlussuaq inkl. overnatning & tur til Indlandsisen.  
 • Dagstur med båd til Eqi Sermia - den kælvende bræ. (Ilulissat). 
 • Shuttle mellem Ilulissat og Ilimanaq - Tilkøb i Ilimanaq - kaffemik, frokost eller middag. (Ilulissat). 
 • Slædehundebesøg. (Ilulissat). 
 • Kajak tur i Isfjorden. (Ilulissat).  
 • DAG 13: Sejltur fra Narsarsuaq til den undersøiske moræne ved Qooroq fjordens udmunding. (Narsarsuaq)

Bemærk:

 • Ved rejser i Grønland forekommer ændringer så ofte som følge af vejr og infrastruktur, at rejsende må betragte det som en del af rejsen.
 • Ved bestilling af rejse til Grønland, opkræves pr person DKK 10.000,- i depositum. Da vi skal udstede min. fly og skibsbilletter med det samme.
 • Deposita refunderes ikke.
 • Programmet kan ændres på grund af dårligt vejr, isforhold eller force majeure, som GreenGate Incoming ikke kan holdes ansvarlig for.
 • I sådanne tilfælde har de rejsende selv ansvar for at dække ekstra udgifter forbundet hermed. 
 • Hvis rejsen aflyses på grund af forhold, som flyselskabet ikke kan holdes ansvarlig for, refunderes flybilletter ikke.
 • Individuel rejse på egen hånd. Rejsen kræver almindelig god kondition samt godt udendørstøj.
 • Se vores generelle bestemmelser HER...
   

Godt at vide:

 • Tidsforskellen mellem Grønland og Danmark er 4 timer. Grønland er 4 timer bagud i forhold til Danmark.
 • At sejle i Grønland kan være en kølig omgang, men smukt! Husk det varme tøj, kamera og kikkert.
 • Isfjorden i Ilulissat blev i 2004 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Billede: Piger i Ilulissat

 @Arctic-Friend

Sarfaq Ittuk Skibets kapacitet er 246 passagerer. Kahytterne har eget bad og toilet. Der er cafeteria ombord, hvor der kan købes morgenmad, frokost og aftensmad. Om sommeren er der skibsguide ombord der fortæller om Grønlands kultur og natur.

Vi kan også foreslå


Læs mere