• Pris fra DKK 17.075 pr person i dobbelt

  Island og Færøerne

Kalender
Fortsæt

Brug for hjælp? Du er velkommen til at kontakte os på  +298 350 520 eller email: info@greengate.fo

Nordatlantiske perler 

På denne tur vil du få de bedste oplevelser fra både Island og Færøerne, på én og samme tur. Oplev selv, den verden Vikingerne kom til da de sejlede på opdagelse i Nordatlanten. Så er du sulten efter store oplevelser og en fantastisk natur så storslået, at man skal opleve det selv for at kunne fatte det – så kommer du hjem, opfyldt med frisk luft og en masse fortællinger om de nordatlantiske naboer.

 • REJSE: Torsdag fra København og retur til København torsdag -  8 dage | 7 nætter
 • REJSEPERIODE: April til oktober 2023
 • FLY FRA: København/Island/Færøerne/København (inkl. i pris)

Program: På egen hånd

TORSDAG: Ankomst til Island. 
Afrejse fra København med Icelandair direkte til Island. Efter ca. en 3 timers flyvetur lander I, i den internationale lufthavn Keflavík, som ligger ca. en times kørsel fra Reykjavik. Efter check ind gå en tur i Reykjavík, som er hjemsted for størstedelen af Islands indbyggere og er landets kulturelle centrum.

Selve byen er spredt ud, med hastigt voksende forstæder, men byens centrum er et lille område præget af farverige huse, gode butikker og restauranter. Reykjavík er et paradis for madelskere idet de bruger deres lokale fisk, skaldyr, kød og vildt.

Overnatning i Reykjavík

FREDAG: Oplev Geysir, Gullfoss og Thingvellir Nationalpark.
Se frem til en spændende dag og oplev nogle af Islands største attraktioner. Turen starter med afhentning på hotellet.

Besøg Thingvellir Nationalpark, hvor det islandske parlament Altinget blev grundlagt i 930 e.Kr. Dette er også stedet hvor de tektoniske plader mellem Europa og Amerika mødes, eller nærmere skilles, som det tydeligt opleves på stedet. Siden besøges det storslåede vandfald, Gullfoss og siden Geysir og Strokkur, et geotermisk område med sprøjtende varme kilder og boblende mudder.

Overnatning i Reykjavík

LØRDAG: Dag på egen hånd i den pulserende hovedstad Reykjavík.
Gå på opdagelse i byens shoppinggade Laugavegur, hvor der findes mange forskellige spændende forretninger.

Besøg også blandt andet kirken Hallgrímskirkja, som er inspireret af Islands vulkanske klippeformationer og kan ses næsten uanset hvor man befinder sig i byen. Øverst oppe i tårnet findes Reykjaviks bedste udsigt. Koncertsalen Harpa, som ligger ved havnefronten er inspireret af nordlyset og den dramatiske islandske natur. Om aftenen er bygningen en stor lysende skulptur.

Har man tid kan man også besøge Loppemarkedet Kolaportid, som ligger i den gamle havn hvor der findes vintage tøj, vinylplader og de sædvanlige loppefund men også islandske delikatesser. Når tørsten melder sig kan man gå på Kaffibarrin, for at drikke en god kop kaffe.

Tilkøb udflugter for eksempel:

 • Hvalsafari: Efter en kort sejltur forbi fuglefjelde, er vi hvor hvalerne plejer at opholde sig. Se f.eks. vågehvaler, pukkelhvaler, delfiner og marsvin.
 • Blue Lagoon:  Nu skal der slappes af og det varme vand skal nydes. Vandet er salt og rigt på mineraler.
 • Ridetur på Islandske heste: Der rides på bløde ridestier gennem kratbevokset bakkelandskab og mosbegroede lavamarker. Bemærk lavaens mangfoldige formationer der er skabt i århundredernes løb.

Overnatning i Reykjavík

SØNDAG: Islands smukke sydkyst med vandfald og Jökulsárlón Glacier Lagoon.
Endnu en spændende heldags udflugt, denne gang til Islands naturskønne sydkyst. Turen starter med afhentning på hotellet. På denne tur kørers langs Islands sydkyst med Atlanterhavet på den ene side og frodig landbrugsjord, bjerge, gletsjere på den anden side. Oplev naturlige skatte, blandt andet de ikoniske vandfald Seljalandsfoss og Skógafoss, Skaftafell National Park, gletsjeren Vatnajökull, se flydende isbjerge og store blokke af is. Isen kommer fra Vatnajökull-gletsjeren og flyder til stadighed ud i det kolde vand i lagunen og sejler langsomt mod havet.

 • Muligt at tilkøbe båd tur (30 min) i Glacier Lagoonen.

Efter dette begivenhedsrige besøg i lagunen, køres tilbage til Reykjavik.

Overnatning i Reykjavík

Billede: Jökulsárlón Glacier Lagoon

MANDAG: Ankomst til Færøerne.
Check ud fra overnatningssted. Afrejse med Atlantic Airways fra Island til Færøerne. Efter ca. 1 time og 30 minutter landes på Færøerne i Vágar lufthavn, som ligger ca. en times kørsel fra Tórshavn.

Efter check ind kan I gå en tur i gennem Tórshavn. Når man kommer ind i den gamle bydel og går rundt mellem husene, op­lever man et virvar af stræder og smalle gyder, trapper og klippegrund, der stikker frem, og små huse med hvide vinduer og grønne græs­tage. De gamle huse er beboede, så husk at respektere beboernes privatliv. 

I Tórshavn findes også forskellige restauranter og cafeer, hvor I kan spise fremragende mad - nyd lokal fisk og kød. 

Overnatning i Tórshavn.

TIRSDAG: Oplev farverige bygder, uforglemmelige udsigtspunkter og mød de lokale.
En spændende dag til den naturskønne nordlige del af øen Eysturoy, for at opleve nogle af Færøernes største attraktioner. Turen starter med afhentning på hotellet.

Der køres fra Tórshavn ad fjeldvejen, Oyggjarvegurin, til bjergpasset Norðadalsskarð for at se de nærliggende øer Koltur og Hestur. Der køres gennem det smukke landskab og små farverige bygder til den eneste bro over Nordatlanten, der forbinder øerne Streymoy og Eysturoy. Derfra fortsættes i retning af den nordligste bygd på Eysturoy, Gjógv, kendt for sin særprægede naturhavn og Kronprinsesse Mary’s bænk. På turen ses også de karakteristiske klippeformationer Kæmpen og Kællingen, som står ude i havet og det højeste fjeld på Færøerne, Slættaratindur 882m.

Overnatning i Tórshavn. 

Billede: Bygden Funningur

ONSDAG: Dag på egen hånd i den charmerende hovedstad Tórshavn.
Gå på opdagelse i Tórshavn. For enden af lystbådehavnen ligger den gamle fabrik Østrøm, fyldt med skønne færøske mærker - strik, tøj, smykker, møbler, plakater og kunsthåndværk. Lige ved siden af ligger Steinprent, som er Færøernes Grafiske Værksted, her kan man købe smukke prints af færøske kunstnere.

Andre spændende butikker for eksempel Tutl, der sælger færøsk musik, Føroya Heimavirkisfelag, der er fyldt med autentisk strik lavet af lokale kvinder og Marjun Heimá, der har specialiseret sig i den færøske nationaldragt. Kig også nærmere på lækre færøske designede uldvarer i den nyeste mode i systuen/butikken hos Guðrun & Guðrun samt i Ullvøruhúsið. På turen kommer man forbi den hyggelige gamle boghandel, som absolut er et besøg værd. Hvis I har brug for et pusterum i shoppingen, kan vi foreslå at besøge det nordiske kulturhus, Nordens Hus og Kunstmuseet, som rummer et bredt udvalg af færøsk kunst, der viser hvordan naturen og landskabet har været det dominerende motiv igennem hele den færøske kunsthistorie.

Tilkøb udflugter for eksempel: 

 • Sejltur til Vestmannabjergene (juni, juli og august) Storslået sejltur igennem smalle sund, ind i dybe grotter og tæt til den lodrette klippevæg
 • Byvandring i Tórshavn med guide (Hele året)
 • Se andre udflugter HER...

Overnatning i Tórshavn.

TORSDAG: Afrejse og ankomst til Danmark.
Check ud fra hotellet. Har man tid kan vi foreslå et besøg i madvarebutikken, Miklagarður, der ligger i Tórshavns shopping center, SMS. Her kan man kan se og købe et udvalg af færøske madvarer, deriblandt vakuumpakket færøsk laks, saltfisk m.m. Færøsk øl kan købes i Tax Free i lufthavnen.

Afrejse med Atlantic Airways fra Færøerne. Efter ca. 2 timer landes i Københavns Lufthavn.

Hotelovernatning | Priser fra:

DKK 17.075 pr person i dobbelt
Enkelt på forespørgsel 

Prisen inkluderer:

 • Fly med afgifter: København/Island/Færøerne/København.
 • Island: 4 overnatninger på hotel i Reykjavík med morgenmad. Den Gyldne Cirkel og Islands sydkyst og Jökulsárlón Glacier Lagoon. 
 • Færæerne: 3 overnatninger på hotel i Tórshavn med morgenmad og sightseeing med driver/guide.
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Lufthavns transfer på Island.
 • Lufthavns transfer på Færøerne.
 • Rejseforsikring.

Tilkøb tilvælges sammen med rejsen:

 • Lufthavnstransport på Island.
 • Lørdag. Tilkøb udflugter på Island: Blue Lagoon, Ridetur på Islandske heste eller Hvalsafari.
 • Søndag. Tilkøb båd tur (30 min) i Glacier Lagoonen.
 • Lufthavnstransport på Færøerne.
 • Onsdag. Sejltur til Vestmannabjergene (juni, juli og august).
 • Byvandring i Tórshavn (hele året)
 • Se udflugter på Færøerne HER...

Bemærk:

 • Individuel rejse på egen hånd.
 • Ved bestilling af rejsen opkræves, pr person, 30% i depositum af pakkerejsens pris til køb af flybilletter
 • Depositum refunderes ikke.
 • GreenGate Incoming tager forbehold for ændringer, som vi ikke har indflydelse på. 
 • Vi foreslår at medbringe gode vandresko/regn- og vindtæt tøj samt at være klædt på efter vejret/årstid – husk at vejret er omskifteligt både på Island og på Færøerne.
 • Se vores generelle bestemmelser HER...

Billeder fra turen:

Billede: Skaftafelli Billede: National Park - Island

 Billede: Naturhavnen i Gjógv - Færøerne

Kort af Island: 

På denne rejse besøges områderne hvor der er en hvid ring omkring navnet. 

Kort af Færøerne: 

På denne rejse besøges øerne der hvor der er en rød ring omkring ø-navnet.

Vi kan også foreslå 


Læs mere