• Pris fra DKK 16.860,- pr person i dobbelt

  Nordatlantiske Perler

Kalender
Fortsæt

Brug for hjælp? Du er velkommen til at kontakte os på  +298 350 520 eller email: info@greengate.fo

Nordatlantiske perler 

På denne tur vil du få de bedste oplevelser fra både Island og Færøerne, på én og samme tur. Oplev selv, den verden Vikingerne kom til da de sejlede på opdagelse i Nordatlanten. Så er du sulten efter store oplevelser og en fantastisk natur så storslået, at man skal opleve det selv for at kunne fatte det – så kommer du hjem, opfyldt med frisk luft og en masse fortællinger om de nordatlantiske naboer.

 • STARTDAG: Torsdag
 • REJSEPERIODE 2019: 2 maj til 19 september  
 • FLY FRA: København/Island/Færøerne/København (inkl. i pris)

Program: Rejse til Island og Færøerne på egen hånd 8 dage / 7 nætter

TORSDAG: Ankomst til Island. 
Afrejse fra København med Icelandair direkte til Island. Efter ca. en 3 timers flyvetur lander I, i den internationale lufthavn Keflavík, som ligger ca. en times kørsel fra Reykjavik. Efter check ind gå en tur i Reykjavík, som er hjemsted for størstedelen af Islands indbyggere og er landets kulturelle centrum.

Selve byen er spredt ud, med hastigt voksende forstæder, men byens centrum er et lille område præget af farverige huse, gode butikker og restauranter. Reykjavík er et paradis for madelskere idet de bruger deres lokale fisk, skaldyr, kød og vildt.

FREDAG: Oplev Geysir, Gullfoss og Thingvellir Nationalpark.
Se frem til en spændende dag og oplev nogle af Islands største attraktioner. Turen starter med afhentning på hotellet.

Besøg Thingvellir Nationalpark, hvor det islandske parlament Altinget blev grundlagt i 930 e.Kr. Dette er også stedet hvor de tektoniske plader mellem Europa og Amerika mødes, eller nærmere skilles, som det tydeligt opleves på stedet.

Siden besøges det storslåede vandfald, Gullfoss og siden Geysir og Strokkur, et geotermisk område med sprøjtende varme kilder og boblende mudder.


LØRDAG: Dag på egen hånd i den pulserende hovedstad Reykjavík.
Gå på opdagelse i byens shoppinggade Laugavegur, hvor der findes mange forskellige spændende forretninger.

Besøg også blandt andet kirken Hallgrímskirkja, som er inspireret af Islands vulkanske klippeformationer og kan ses næsten uanset hvor man befinder sig i byen. Øverst oppe i tårnet findes Reykjaviks bedste udsigt.

Koncertsalen Harpa, som ligger ved havnefronten er inspireret af nordlyset og den dramatiske islandske natur. Om aftenen er bygningen en stor lysende skulptur.

Har man tid kan man også besøge Loppemarkedet Kolaportid, som ligger i den gamle havn hvor der findes vintage tøj, vinylplader og de sædvanlige loppefund men også islandske delikatesser. Når tørsten melder sig kan man gå på Kaffibarrin, for at drikke en god kop kaffe.

 • Det er mugligt at tilkøbe udflugter for eksempel: Hvalsafari, Blue Lagoon, ridetur på Islandske heste m.m.

SØNDAG: Islands smukke sydkyst med vandfald og Jökulsárlón Glacier Lagoon.
Endnu en spændende heldags udflugt, denne gang til Islands naturskønne sydkyst. Turen starter med afhentning på hotellet.

På denne tur kørers langs Islands sydkyst med Atlanterhavet på den ene side og frodig landbrugsjord, bjerge, gletsjere på den anden side.

Oplev naturlige skatte, blandt andet de ikoniske vandfald Seljalandsfoss og Skógafoss, Skaftafell National Park, gletsjeren Vatnajökull og en fantastisk smuk sejltur mellem flydende isbjerge og andre store blokke af is. Isen kommer fra Vatnajökull-gletsjeren og flyder til stadighed ud i det kolde vand i lagunen og sejler langsomt mod havet.

Efter dette begivenhedsrige besøg i lagunen, køres tilbage til Reykjavik.

Billede: Jökulsárlón Glacier Lagoon

MANDAG: Ankomst til Færøerne.
Check ud fra overnatningssted. Afrejse med Atlantic Airways fra Island til Færøerne. Efter ca. 1 time og 30 minutter landes på Færøerne i Vágar lufthavn, som ligger ca. en times kørsel fra Tórshavn.

Efter check ind kan I gå en tur i gennem Tórshavn. Når man kommer ind i den gamle bydel og går rundt mellem husene, op­lever man et virvar af stræder og smalle gyder, trapper og klippegrund, der stikker frem, og små huse med hvide vinduer og grønne græs­tage. Denne gamle by er ene­stående, ikke blot på Fær­øerne, men i hele verden.

I Tórshavn findes også forskellige restauranter og cafeer, hvor I kan spise fremragende mad - nyd lokal fisk og kød. 

TIRSDAG: Oplev farverige bygder, uforglemmelige udsigtspunkter og mød de lokale.
En spændende dag til den naturskønne nordlige del af øen Eysturoy, for at opleve nogle af Færøernes største attraktioner. Turen starter med afhentning på hotellet.

Der køres fra Tórshavn langs den smukke bjergvej over Tórshavn kaldet Oyggjarvegurin til bjergpasset Norðadalsskarð for at se de nærliggende øer Koltur og Hestur. Der køres gennem det smukke landskab og små farverige bygder til den eneste bro over Nordatlanten, der forbinder øerne Streymoy og Eysturoy. Derfra fortsættes i retning af den nordligste bygd på Eysturoy, Gjógv, kendt for sin særprægede naturhavn og Kronprinsesse Mary’s bænk.

På turen ses også de karakteristiske klippeformationer Kæmpen og Kællingen, som står ude i havet og det højeste fjeld på Færøerne, Slættaratindur 882m.

Turen fortsætter via bygden Funningur til bygden Søldafjørður hvor frokost serveres i hyggelige omgivelser i et privat hjem. På turen tilbage til Tórshavn køres ad kystvejen.

Billede: Bygden Funningur

ONSDAG: Dag på egen hånd i den charmerende hovedstad Tórshavn.
Gå på opdagelse i Tórshavn. For enden af lystbådehavnen ligger Østrøm hvor man blandt andet kan se og købe moderne færøsk kunst og kunsthåndværk. Lige ved siden af ligger Steinprent, som er Færøernes Grafiske Værksted, besøg deres galleri hvor de udstiller de nyeste værker.

Andre spændende forretninger der ligger i byen er for eksempel Tutl, der sælger færøsk musik, systuen/butikken hos Guðrun og Guðrun, som sælger lækre færøske designede uldvarer i den nyeste mode og forretningen Marjun Heimá, der har specialiseret sig i at lave den færøske nationaldragt.

Det er også muligt at besøge Kunstmuseet, som har et bredt udvalg af færøsk kunst og viser, hvordan naturen og landskabet har været det dominerende motiv igennem hele den færøske kunsthistorie.

 • Det er mugligt at tilkøbe udflugter for eksempel: Besøge øen Nólsoy, billeje m.m.

TORSDAG: Afrejse og ankomst til Danmark.
Check ud fra hotellet. Har man tid kan vi foreslå et besøg i madvarebutikken, Miklagarður, der ligger i Tórshavns shopping center, SMS. Her kan man kan se og købe et udvalg af færøske madvarer, deriblandt vakuumpakket færøsk laks, saltfisk m.m. Færøsk øl kan købes i Tax Free i lufthavnen.

Afrejse med Atlantic Airways fra Færøerne. Efter ca. 2 timer landes i Københavns Lufthavn.

Hotelovernatning | Priser fra:

 • DKK 16.860,- pr person i dobbelt
 • Enkelt på forespørgsel 

Prisen inkluderer:

 • Torsdag fly København/Island med afgifter.
 • Island: 4 overnatninger på hotel i Reykjavík med morgenmad.
 • Fredag: Den Gyldne Cirkel. 
 • Søndag: Islands sydkyst og Jökulsárlón Glacier Lagoon (ca. 14 timer)
 • Mandag fly Island/Færøerne med afgifter.
 • 3 overnatninger på hotel i Tórshavn med morgenmad.
 • Tirsdag: Øen Eysturoy med frokost (6 timer med privat driver/guide)
 • Torsdag fly Færøerne/København med afgifter.
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Lufthavns transfer på Island.
 • Lufthavnstransport på Færøerne.
 • Rejseforsikring.
 • Afbestillingsforsikring.

Tilkøb. Pris på forespørgsel:

 • Lufthavnstransport på Island.
 • Eksta udflugter på Island om lørdagen: Blue Lagoon, Ridetur på Islandske heste eller Hvalsafari.
 • Lufthavnstransport på Færøerne.
 • Ekstra udflugter på Færøerne om onsdagen: En dags lejebil eller udflugt til den nærliggende ø, Nólsoy. Læs mere om udflugter på Færøerne HER...

Bemærk:

 • Individuel rejse på egen hånd.
 • Ved bestilling af rejsen opkræves, pr person, 25% i depositum af pakkerejsens pris til køb af flybilletter
 • Deposita refunderes ikke.
 • GreenGate Incoming tager forbehold for ændringer, som vi ikke har indflydelse på. 
 • Vi foreslår at medbringe gode vandresko/regn- og vindtæt tøj samt at være klædt på efter vejret/årstid – husk at vejret er omskifteligt både på Island og på Færøerne.
 • Se vores generelle bestemmelser HER...

Billeder fra turen:


Billede: Skaftafelli National Park - Island

 

Billede: Geysir - Island

 

 Billede: Naturhavnen i Gjógv - Færøerne

 

Billede: Den gamle bydel i Tórshavn - Færøerne

Vi kan også foreslå 


Læs mere