Færøerne

Fjernt i det nordlige Atlanterhav findes et spændende og robust øhav med atten bjergrige øer med imponerende basalt klipper.

Færøerne, som ligger imellem de nordiske naboer Island og Norge, byder på storslået, utæmmet og spektakulært landskab, der straks er imponerende og overbevisende.

Rejsende føler sig ofte små midt i det naturlige miljøs grandiositet; de skræmmende havklipper, de uforgivelige bølger, der krusser mod kysten, de frodige grønne dale omgivet af stejle bjerge.

Man lever ifølge naturens regler: uden strid, uden ståhej og altid udsat for vejret. Efter at have været efterladt i relativ ensomhed siden de første bosættere ankom i det fjerde århundrede, udviser færinge i dag en levende kultur, der tydeligvis er deres egen.

Ud over fiskeri og hyrde, er færinge forbundet med kreativitet og forskellighed. Kokke laver mad i verdensklasse. Håndarbejdere laver mesterværker med uld og stof. Arkitekter bygger. Kunstnere maler, og musikere synger - med varme stemmer, der knækker på alle de rigtige steder, fra jazz og tungmetal-inspireret folkemusik, der sammensmelter fortid og nutid, og til de indtrængende trommeslag af elektropop og indie rock.

Færinge – en befolkning på over 50.000 mennesker – er yderst gæstfri og mild på deres måde. Kærligheden for deres hjemland er dyb og ærlig. De er stille af natur, fredfyldte og udøver en stærk følelse af fællesskab. Gæstfriheden er medfødt; deres døre er altid åbne.

Færøerne, der oversættes direkte som "fårøer", er en selvstyrende nation under kongeriget Danmarks eksterne suverænitet.

Kultur er færinges stolthed med sit eget sprog, flag og traditioner. Indenfor en generation, med hjælp fra den velstående fiskerivirksomhed, der udgør ca. 20 procent af BNP, er færinge kommet i en vugge af velstand, som ses igen i den udbredte anvendelse af teknologi og veletableret infrastruktur, der forbinder de 18 øer ad veje, broer og undervands tunneler, hvilket gør det nemt at rejse rundt i landet. Dette, sammen med førsteklasse telekommunikation og highspeed internet, giver en fantastisk base for at opretholde samfundets økonomiske, sociale og kulturelle bæredygtighed over hele landet.

Selv om øerne udstråler følelsen af ​​et mystisk land langt væk, kan de nås med fly på kun to timer fra det kontinentale Europa.