• Pris fra DKK 7.875 pr person i dobbelt

  Den klassiske vinterrejse

Kalender
Fortsæt

Brug for hjælp? Du er velkommen til at kontakte os på  +298 350 520 eller email: info@greengate.fo

Den klassiske vinterrejse

Oplev det bedste af hvad den Færøske natur har at byde på om vinteren, en mørk tid med konstant skiftende vejr. Flotte solskinsdage, storme med fascinerende scenerier, frådende hav, vandfald og åer i titusindvis, snelandskaber og måske…. ja, nordlys!

 • REJSE: Mandag til fredag - 5 dage | 4 nætter
 • REJSEPERIODE: 1. september - 30. april 2023 (Undtagen helligdage - fx Jul) 
 • DIREKTE FLY FRA: København (inkl. i pris)


Program: Kør selv ferie 

MANDAG: Ankomst til Færøerne. Gå en tur i bygden Gásadalur og nyd den rene og friske luft. 
Ankomst Atlantic Airways til Vágar Lufthavn. Lejebilen afhentes i lufthavnen.

Før du forlader øen Vágoy foreslår vi et besøg i de små bygder Gásadalur og Bøur der ikke ligger langt fra lufthavnen. I Gásadalur kan man gå ad den markerede natursti og nyde den imponerende udsigt over Tindhólmur, gå ikke glip af det smukke vandfald som løber ned i havet.

Forlad øen Vágoy via den undersøiske tunnel til øen Streymoy og kør mod broen over Nordatlanten der forbinder øerne Streymoy og Eysturoy. Fortsæt over fjeldet til din indkvartering på Eysturoy.

Overnatning på Eysturoy.

TIRSDAG: Oplev storslået natur, kunst og kultur. 
Vi foreslår et besøg på de nordlige øer. Fra bygden Leirvík køres gennem den undersøiske tunnel til byen Klaksvík. Tunnelen er dekoreret med lyskunst af den kendte færøske kunstner Tróndur Patursson.

Fra byen Klaksvík kan du tage en frisk gåtur til toppen af Klakkur hvor du har en fremragende udsigt over det storslåede Kunoyarnes, Haraldsund og byen Klaksvík. 

Er der tid er bygden Kunoy, på øen Kunoy, et besøg værd. Hvis du gerne vil se Joakim Skovgaards mesterværk 'Den store nadver' der hænger i Christianskirken skal du gå ind på turistkontoret i Klaksvik ved ankomst til byen for at lave en aftale.

På vej tilbage til overnatningsstedet foreslår vi et besøg i bygden Fuglafjørður. Havnen er et travlt sted, hvor den konstante trafik af lokale og udenlandske både giver liv og farver.

Bemærk de rustrøde skulpturer og besøg den gamle historiske bygning med kunst og håndvæk, Ribarhús & Piddasahandil (check åbningstider). 

Overnatning på Eysturoy.

Billede: Skulptur kan ses i bygden Fuglafjørður

ONSDAG: Naturskønne bygder Tjørnuvík og Saksun samt hovedstaden Tórshavn
På vej mod Tórshavn du kan besøge de små bygder Tjørnuvík og Saksun. Tjørnuvík er omgivet af stejle bjerge med en unik udsigt til de imponerende klippeformationer Kæmpen og Kællingen.

Saksun er en malerisk bygd hvor bugten plejede at være en beskyttet naturhavn, men i dag er indgangen til bugten blokeret af sand. Ved lavvande kan man gå langs sandet ud til havet.

Check-ind på overnatningsstedet i Tórshavn. Gå på opdagelse i Tórshavns gamle bydel Tinganes og Reyn med de små gyder og charmerende huse med græs på taget - de gamle huse er beboede, så husk at respektere beboernes privatliv.

Overnatning i Tórshavn.

TORSDAG: Kirkjubøur, Kunstmuseet, Norden Hus og Nationalmuseet.
Dag på egen hånd, men vi foreslår et besøg i bygden Kirkjubøur, som er Færøernes historiske og kulturelle centrum. Her ligger den maleriske Kongsgård, hvor den nuværende kongsbonde er 17. generation i rækken. Se den ufuldendte Sankt Magnus Katedral samt den lille Olavskirke fra middelalderen, som endnu er i brug.

I Tórshavn kan du besøge Kunstmuseet tæt på parken. Den faste samling rummer et bredt udvalg af færøsk kunst og viser, hvordan naturen og landskabet har været det dominerende motiv igennem hele den færøske kunsthistorie. Derfra er der ikke langt til Nordens Hus, som er et kunstvæk i sig selv.

Besøg også Nationalmuseet, der huser fund fra de gamle vikinger og de unikke Kirkjubø stole, der engang var en del af indretningen af Magnus Katedralen i Kirkjubøur.

Overnatning i Tórshavn.

 • Det er muligt at forudbestille: Byvandring i Tórshavn med lokal guide

FREDAG: Afrejse fra Færøerne
Check ud fra hotellet. Lejebilen afleveres i lufthavnen.

Afrejse med Atlantic Airways.

Hotelovernatning | Priser fra

PERIODE: 1 - 30/9
DKK 9.165
 pr person i dobbelt
DKK 13.505 i enkelt

PERIODE: 1/10 - 30/4
DKK 7.875 pr
person i dobbelt
DKK 11.260 i enkelt

Prisen inkluderer:

 • Fly fra *København t/r med afgifter.
 • Lejebil, økonomi bil med afhentning og levering i lufthavnen, CDW og fri km.
 • 4 overnatninger morgenmad. 2 nætter på Eysturoy og 2 nætter i Tórshavn.

*Det er også muligt at flyve fra Billund, Edinburgh, Oslo, Paris og Keflavík. Kontakt os for tidspunkt/priser HER...

Prisen inkluderer ikke: 

 • Transport mellem øerne (færger og undersøiske tunneler)
 • Rejseforsikring.

Tilkøb tilvælges sammen med rejsen:

 • Torsdag: Byvandring med guide i Tórshavn.
 • Opgradering til større lejebil.
 • Lejebilen har ved skade en selvrisiko på DKK 7.000,- pr skade. For at reducere dette til DKK 1.000,- er det muligt at tegne en ekstra forsikring, SCDW, på DKK 120,- pr dag.

Bemærk: 

 • Da det er vejret som bestemmer tager vi forbehold for ændringer i programmet.
 • Oplyste priser er fra, da de er baseret på Atlantic Airways laveste offentligegjorte pris. Den aktuelle pris ved booking kan være højere. 
 • Se vores generelle bestemmelser HER...

Kort af rejsen:

På denne rejse besøges øerne der hvor der er en rød ring omkring ø-navnet. 


KLIMA: Øerne ligger midt i en gren af den varme Golfstrøm. Derfor er der ikke stor forskel på havets temperatur sommer og vinter, og der kommer aldrig is på havet. Den færøske vinter er mild, temperaturen synker sjældent under -5 grader. 

Billede: Gásadalur

Billede: Kirkjubøur

vi kan også foreslå


Læs mere