• Kort over Tórshavn

Kort over Tórshavn

Tórshavn er ikke blot en af verdens mindste hovedstæder, den er også en af de mest charmerende. 

En levende og moderne by med en kreativ, innovativ og veluddannet befolkning. De holder traditioner kært og er glade for deres kulturelle baggrund samtidig med at de er med på de nyeste internationale trends.

Derfor finder man i Tórshavn en god blanding af færøsk kulturhistorie og alt det moderne, som samtidens verdensborgere søger. Byen er en blanding af nyt og gammelt, gå en tur gennem den gamle bydel Tinganes/Reyn. Her befinder du dig i et virvar af gader og snævre passager, trin og klipper og små sorte-tjærede huse med hvide vinduer og græs på taget.

Du tror måske at du er gået forket og befinder dig i en historisk film eller på et museum, men hvad du ser, er i virkeligheden en ægte by der stammer fra middelalderen hvor der bor familier med børn, bil og høns. Dette område er enestående, ikke blot på Færøerne, men i hele verden.

Beliggende i smukke omgivelser med de omkringliggende bjerge på den ene side, og havnen og havet på den anden side gemmer Tórshavn på mange spændende oplevelser og seværdigheder. Husenes mangfoldige farver og farvesammensætninger har fået gæstende journalister til at beskrive byen som en drømmende smuk by der kunne være taget ud af et eventyr.

Se kort over Tórshavn: