Praktiske oplysninger

AKUTHJÆLP - Er uheldet ude, ring 112. 

ALKOHOL - Færøerne har monopolsalg, Rusdrekkasøla Landsins. Der findes afdelinger i alle områder på Færøerne. 

AREAL - 1.399 km2.

ANSVARSFRASKRIVELSE - Din sikkerhed har vores højeste prioritet. Vi gør opmærksom på de risici, der er forbundet med at færdes i den færøske natur. Færdes du i den færøske natur, enten alene, efter inspiration fra vores hjemmeside eller sammen med en af vores rejseguider, er det på egen risiko. Vi påtager os intet ansvar for skader eller tab, der måtte opstå som følge heraf. 

BAGAGE - Alle passagerer kan medbringe 23 kg bagage samt 8 kg håndbagage. Håndbagagen skal kunne placeres under stolesædet eller i "hattehylden". Se venligst de nyeste regler for bagage på www.atlantic.fo

BANKER - Banker og pengeautomater findes i alle større byer og bygder.

BUSFORBINDELSER TIL OG FRA LUFTHAVNEN - I forbindelse med ankomst og afgang kører den lokale bus mellem busterminalen i Torshavn og Våga Floghavn. Turens varighed er ca. 45 min. Shuttle service er også mulig ved forudbestilling. Kontakt os for bestilling på e-mail: info@greengate.fo 

FLYBILLETTER M.V. - Navne på flybilletter og andre rejsedokumenter skal være korrekte i henhold til det personlige pas. Hvis navneoplysninger er forkerte, medfører det et ekstra gebyr.

FORRETNINGER - De fleste forretningers åbningstider er mandag-torsdag kl. 09.00-17.00/17.30, fredag til kl. 18.00/19.00, lørdag til kl. 12.00/14.00/16.00. Åbningstiderne kan variere betydeligt fra bygd til bygd.

FRIMÆRKER - Færøske frimærker er samleobjekter på grund af deres høje kvalitet. 

INFORMATIONS BROCHURE - Færøerne Turist Guide 

INFRASTRUKTUR - Færøerne har 900 km gode veje. De fleste er tosporet og asfalterede. 17 ud af 18 øer er forbundet med broer, dæmninger, færgeoverfart og/eller helikopterflyvning. 

KLIMA - Oceanisk. Færøerne ligger på 62 grader Nord, men har et forbavsende mildt klima på grund af Golfstrømmen. Den gennemsnitlige temperatur i de varmeste måneder er 13°C, hvilket giver milde sommerdage, om vinteren er den gennemsnitlige temperatur 3°C. I juni har Færøerne dagslys næsten 24 timer i døgnet. 
Midt om sommeren er den længste dag 19½ time lang. Om natten står solen lige under horisonten, og besøgende forbløffes over de karakteristiske lange dage og lyse nætter. Der er rig mulighed for at nyde de lange, lyse aftener, som giver ferien på Færøerne en helt speciel atmosfære.
Det færøske vejr er særdeles omskifteligt, hvilket virkelig fascinerer fremmede. En af de mest almindelige tilbagemeldinger fra rejsende er det unikke i at kunne opleve alle fire sæsoner på én dag.

Klimanormaler for Færøerne
Kilde: DMI

PASSAGER OG LUFTHAVNS AFGIFTER - Afgifterne er inkluderet i pakkerejserne. Der tages forbehold for ændringer, fx stigende oliepriser.

POSTHUSE - Findes i større byer og i nogle bygder. Hvor der ikke er et posthus, kan man henvende sig til den lokale forretning for at købe kort og poste breve. 

PÅKLÆDNING - Det anbefales at medbringe gode vandresko/regn- og vindtæt tøj samt at være klædt på efter vejret/årstid – husk at vejret er omskifteligt på Færøerne.

RYGNING - Er forbudt på alle offentlige steder samt på alle overnatningssteder. 

KREDITKORT - Alle gængse kreditkort accepteres af større hoteller, restauranter og butikker.

SPROG - Færøsk er et nordisk sprog, beslægtet med vestnorsk og islandsk. Færinger forstår og taler skandinavisk. 

SYGESIKRING - Ved ferierejser inden for Europa dækker den danske sygesikring. Vi vil dog anbefale, at der tegnes en afbestillingforsikring, som supplement hertil. Kontakt deres rejsebureau eller forsikringsselskab.

TELEFON - Fra udlandet til Færøerne benyttes +298 + abonnentens nummer.

TIDSFORSKEL - Færøerne har samme tid som Greenwich Mean Time og er dermed 1 time efter det kontinentale Europa. Kl. 12.00 i Danmark er kl. 11.00 på Færøerne.

TRANSPORT PÅ FÆRØERNE - Færger/både, busser og helikoptere bringer folk fra ø til ø. 

TRANSITFLY - Vi tager ikke ansvar for forsinkelser, der påvirker flyrejser uden for Atlantic Airways rutenet.

TOLDREGLER - Der henvises til de generelle toldregler, der er fastsat af TAKS.fo

UNDERSØISKE TUNNELLER+AFGIFT - Der er undersøiske tunneller på Færøerne. Tunnel afgift afregnes direkte til biludlejningsfirmaet. Tunnel afgift på egen bil, medbragt til Færøerne betales på Tunnil.fo

 • Vágatunnilin mellem Vágar og Streymoy (4,9km)
 • Nordoyartunnilin mellem Eysturoy og Borðoy (6 km).
 • Eysturoyartunnilin mellem Tórshavn og Strendur / Runavík (11,2 km)
 • Sandoyartunnilin mellem Gamlarætt (Tórshavn) og Sandoy (10,7 km) - Forventes åben i 2023

VALUTA - Færøernes møntfod er krona og oyra svarende til de danske kroner og øre. Færøerne har egne sedler med følgende værdier: 1000/500/200/100/50 kr. Mønterne er danske. Danske sedler kan bruges overalt.

Bestilling af rejse:

 • Send e-mail til info@greengate.fo eller ring til +298 350520.
 • Oplys rejse, hotel/B&B og evt. tilkøb.
 • Oplys ønsket afrejsedato, fuldt navn og adresse.
 • Oplys hvilken lufthavn, der ønskes afrejse fra.
 • Oplys nummer på mobiltelefon, som medbringes på rejsen. 
 • Afbestillingsforsikring ikke er inkluderet i pakkerejserne. Ønskes afbestillingsforsikring, oplys da fødselsdato på den eller de personer, som forsikringen skal dække.
 • Fakturaen bliver sendt, når bookingen er bekræftet af alle involverede parter.
 • Alle fakturabeløb er i DKK (danske kroner).
 • Ved betalingen skal navn og fakturanummer oplyses.
 • Rejsedokumenterne bliver sendt senest 7 dage før afrejse. 

Søn-og helligdage:

 • På Færøerne er mange steder lukkede på søndage og helligdage. Vær opmærksom på, at de lokale færger og busser kan have ændret sejlplan/køreplan på lørdage, søndage og helligdage.

Gældende for pakkerejser:

 • Alle B&Bs er med delte faciliteter.
 • Nogle af turene/udflugterne er vejrafhængige.
 • Vejret kan have indflydelse på programmet så at indkvarteringen og andre elementer afviger fra det oprindelige program.
 • Tilkøb er muligt, for eksempel udflugter, halvpension, billeje m.m.

GreenGate Incoming:

 • Vi tager forbehold for tastefejl og ændringer, som vi ikke har indflydelse på.
 • Kataloget kan bruges til inspiration.
 • Alle priser er vejledende.
 • Læs venligst vores generelle bestemmelser HER...